15th ANNUAL CONGRESS OF

PHILIPPINE ACADEMY OF DERMATOLOGIC SURGERY FOUNDATION, INC.

A Non Specialty Affiliate Society of the Philippine Medical Association

PADSFI Annual Congress Program

Theme: "Dermatologic Surgery: From Anatomy to Clinical Practice"

DAY 1 – March 2, 2018 (Friday)

Congress Proper:Theme: "Dermatologic Surgery: From Anatomy to Clinical Practice"Venue:ISLA Ballroom, EDSA Shangri-la Hotel, Mandaluyong City, Philippines

07:00am – 08:30am 08:30am – 09:00am	1hr30m 30mins	Registration Ribbon Cutting and Opening of Exhibits Invocation Philippine National Anthem (Video) PMA Hymn (Video) PADSFI Hymn (Video)	Isabel Lopez-Nazal, MD
		Welcome Remarks	Maria Encarnacion R. Legaspi, MD President, PADSFI
		Opening Remarks	Maria Cristina A. Puyat, MD Congress President 2018 PADSFI Convention
		Program Overview	Teresita S. Ferrariz, MD Chair, Scientific Committee Immediate Past President, PADSFI
		Conferment of HUWARANG GURO Award	PADSFI Board

Acceptance Speech of the Awardee

Emcee: Dr. Ivan Singzon

	ANATOMY FOR TOXINS AND THREADS				
Chair: Teresita S. Ferrariz, MD					
09:00am – 09:15am	15mins	The Anatomy Behind Aging	Sebastian Cotofana, MD		
09:15am – 09:25am	10mins	Question and Answer			
(Parallel session with 2 patients on stage. One patient is injected LIVE on stage and the other patient is serving as a model on which Dr. Cotofana draw the relevant anatomy. Then Dr. Cotofana simulates the injections on the drawing model in order to demonstrate which structure is treated.)					
UPPER FACE					
09:25am – 09:45am	20mins	Relevant Anatomy for Toxins and Threads Injections	Sebastian Cotofana, MD		
09:45am - 10:15am	30mins 15m 15m	······································	Sebastian Cotofana, MD Maria Cristina A. Puyat, MD - injector (Toxin) Alvin Jorge, MD - injector (Threads)		
10:15am – 10:45am	30mins	COFFEE BREAK / VISIT EXHIBIT			
	. .	MID FACE			
10:45am – 11:05am 11:05am - 11:35am	20mins 30mins 15m	Relevant Anatomy for Toxin and Threads Injections Clinical Applications and Live Demo	Sebastian Cotofana, MD Sebastian Cotofana, MD Jonathan Feliciano A. Dizon, MD - injector		
	15m		(Toxins) Miriam Emily Piansay-Soriano, MD - injector (Threads)		
		Chair: Miriam Emily Piansay-Soriano, MD			
LOWER FACE AND NECK					
11:35am – 11:55pm	20mins	Relevant Anatomy for Toxin and Threads Injections	Sebastian Cotofana, MD		
11:55pm - 12:25pm	30mins 15m 15m		Sebastian Cotofana, MD Anthony Arzadon, MD - injector (Toxins and Threads)		

12:25pm – 12:40pm	15mins	OPEN FORUM					
INDUSTRY SPONSORED SYMPOSIA							
12:40pm – 01:00pm	20mins	Cosmeceuticals: Do They Work? - (EISKIN)	Evangeline Handog, MD				
01:00pm – 01:20pm	20mins	New Insights on Organic Cosmeceuticals - (Brady Pharma)	Johannes Dayrit, MD				
01:20pm – 01:40pm	20mins	Experience Impossible - (AJRP)	Sonja Sattler, MD				
01:40pm – 02:40pm	01hr	LUNCH BREAK					
INDUSTRY SPONSORED SYMPOSIA							
02:40pm – 03:00pm	20mins	Will Non Surgical Skin Tightening today delay/prevent a surgical facelift tomorrow? - (SOLTA)	Lonabel A. Encarnacion, MD				
		CLINICO-HISTOPATHOLOGICAL CORRELATION					
03:00pm – 03:20pm	20mins	Chair: Maria Encarnacion R. Legaspi, MD What Lies Beneath: Making sense of the histologic effect of laser & light treatment on the skin	Mia Lagdameo-Leurenberger, MD				
03:20pm – 03:40pm	20mins	"What Lies Beneath" Clinico- Hispathological Correlation in Johannes Dayrit, MD Fillers, Threads, and other Common Cosmetic Procedures					
03:40pm – 04:00pm	20mins	Histological Basis of Chemical Peeling and Microneedling Jasmin Jamora, MD					
04:00pm – 04:10pm	10mins	OPEN FORUM					
04:10pm – 04:40pm	30mins	COFFEE BREAK / VISIT EXHIBIT					
DEVICES FOR ANTI AGING							
		Chair: Claudia Samonte, MD					
04:40pm – 05:00pm	20mins	Lasers for Skin Pigmentation and Tattoos	Marie Judith V. Eusebio, MD				
05:00pm – 05:20pm	20mins	Brown Skin and Energy Based Hair Removal Procedures	Rosario Abaya Blas, MD				
05:20pm – 05:40pm	20mins	Skin Tightening Lifting and Contouring Aivee Teo, MD					
05:40pm – 05:50pm	10mins	OPEN FORUM					
		Visit Exhibit					
06:30pm		Fellowship Night					

DAY 2 - March 3, 2018 (Saturday)

ANATOMY FOR FILLERS (Parallel session with 2 patients on stage. One patient is injected LIVE on stage and the other patient is serving as a model on which Dr. Cotofana draw the relevant anatomy. Then Dr. Cotofana simulates the injections on the drawing model in order to demonstrate which structure is treated.) Chair: Jonathan Feliciano A. Dizon, MD UPPER FACE 09:00am - 09:20am 20mins **Upper Face Anatomy Relevant for Fillers** Sebastian Cotofana, MD 09:20pm - 09:40pm Clinical Applications and Live Demo (c/o D'Mark/Dermasia) 20mins Sebastian Cotofana, MD Gabriel S. Bunagan, MD - injector 09:40pm - 09:55pm 15mins **Question and Answer COFFEE BREAK** 09:55am - 10:25am 30mins 10:25am - 10:45am 20mins Mid Face Anatomy Relevant for Fillers Sebastian Cotofana, MD 10:45am - 11:05am 20mins Clinical Applications and Live Demo (c/o Daewoong) Sebastian Cotofana, MD Maria Cristina A. Puyat, MD - injector **Question and Answer** 11:05am - 11:20am 15mins Chair: Maria Lourdes Uyehara-Scher, MD 11:20am - 11:40pm 20mins Lower Face and Neck Anatomy Relevant for Fillers Sebastian Cotofana, MD 11:40am - 12:00pm 20mins Sebastian Cotofana, MD Clinical Applications and Live Demo (c/o Restylane -SkinMedicine) Anthony Arzadon, MD - injector

			HAND REJUVENATION	
12:00pm – 12:15pm	15mins		Hand Rejuvenation Anatomy Relevant for Fillers	Sebastian Cotofana, MD
12:15pm – 12:30pm				
			INDUSTRY SPONSORED SYMPOSIA	
12:30pm – 12:50pm	20mins		Industry Sponsored Symposia - CREATIVE	
12:50pm – 01:10pm	20mins		Combination Treatments for Succesful Body Aesthetics - (BTL)	Sylvia Ramirez, MD
01:10pm – 02:10pm	01:10pm – 02:10pm 01 hr		LUNCH BREAK	
			ANCILLARY	
			Chair: Gwendolyn Yu Wong, MD	
02:10pm – 02:50pm	40mins		2nd PADSFI Scholarship Free Paper Presentation	
	(06mins	The Feasibility and Effectiveness of High-intensity focused Ultrasound ablation in the treatment of Vascular Malformations	<u>Marvic O. Bumalay, MD</u> Ma. Agnes Espinoza-Thaebtharm, MD
	(A single - blinded randomized controlled trial on the efficacy of blue light phototherapy vs oral doxycycline in the treatment of moderate to severe acne vulgaris	<u>Karla Isabel Ligeralde-Bascones, MD</u> Ma. Agnes Espinoza-Thaebtharm, MD Ma. Luisa Abad-Venida, MD
	(The effects of High Intensity Focused Ultrasound in Seborrhea: A Case Series	<u>Kairhun Janine L. Cuadra, MD</u> Ma. Agnes Espinoza-Thaebtharm, MD
	(A Pilot Study on the Clinical Efficacy and Safety of High Intensity Micro-Focused Ultrasound for the Treatment of Axillary Hyperhidrosis	<u>Jasmine Malla, MD</u> Ma. Agnes Espinoza-Thaebtharm, MD Daisy King-Ismael, MD
	(06mins	Basal Cell Nevus Syndrome in a 48-Year Old Male	Katrina Erika R. Habaluyas, MD
	(The efficacy and safety of combined glycolic acid 50% peel ang topical silymarin cream vs combined intradermal injection of tranexamic acid and topical silymarin cream in the treatment of epidermal melasma among Filipino women: a comparative split face trial.	<u>Janelle Go, MD</u> Zharlah Gulmatico-Flores, MD Lillian Lopez-Villafuerte, MD
02:50pm – 03:10pm	20mins		Body Filler for Shaping and more Our future in Aesthetics	Sonja Sattler, MD
03:10pm – 03:30pm	20mins		Nutraceutical Research and Development Initiatives of Pampanga State Agricultural University	Geraldine C. Sanchez, DVM
03:30pm – 03:50pm	20mins		Enhancing Dermatologic Practice with Microneedling	Socouer Oblepias, MD
03:50pm – 04:20pm	30mins		COFFEE BREAK	
			Chair: Ma. May Jasmin R. Yason, MD	
04:20pm – 04:40pm	20mins		The Future of Botolinum Toxin	Maria Cecilia P. Ingente-Tablante, MD
04:40pm – 05:00pm	20mins		V RESTORE - Women taking control of their Intimate Health and Satisfaction	Annebelle Dimatulac Aherrera, MD
			Visit Exhibits	
05:00pm – 06:00pm	01hr		Business Meeting President's Report Secretary's Report Treasurer's Report	

Disclaimer: The content of this program is deemed correct at the time of publication. The organizing committee reserves the right to make changes as deemed necessary.

NO EVALUATION FORM, NO CERTIFICATE.

Kindly submit your evaluation form to the registration area to claim your attendance certificate. Thank you.

Scientific Committee Chairperson: Co-Chair:

Members:

Teresita S. Ferrariz, MD Ma. Agnes Espinoza-Thaebtharm, MD Miriam Emily Piansay-Soriano, MD Jonathan Feliciano A. Dizon, MD Krisinda Clare Dim-Jamora, MD

REGISTRATION DETAILS

Registration Fee	Early Bird till Jan 30		Pre Reg till Feb 15		On Site	
Member	₽	4,000.00	P	4,500.00	P	5,000.00
Resident	₽	4,000.00	ŧ	4,500.00	₽	5,000.00
Non Member	₽	5,000.00	₽	7,000.00	₽	8,000.00
Foreign Delegates			\$	200.00	\$	250.00

METHOD OF PAYMENT

For local residents you may do a direct deposit at any METROBANK Branch: Account Name: Philippine Academy of Dermatologic Surgery Foundation, Inc or PADSFI.
METROBANK Ortigas Account Number 035-3-03552547-6. Email the deposit slip to padsfi@yahoo.com with your Complete Name, PRC Number, PMA Number, Email address, Mobile
Number and Society Affiliation. You will then be Issued a printable confirmation letter via email that you have to present upon registration in the congress.

For bank transfer Swift Code No. MBTCPHMM Philippine Academy of Dermatologic Surgery Foundation, Inc. Account Number 035-3-03552547-6. Kindly email <u>padsfisecretariat@gmail.com</u> or padsfi@yahoo.com with your Transaction Number, Transaction Date, Name, Mobile Number and Society Affiliation. You will then be issued a confirmation letter via email once your transaction has cleared. Please print and present it upon registration in the congress.

EDSA SHANGRI-LA HOTE	EL DAILY ROOM RATE
----------------------	--------------------

TOWER WING/SUPERIOR/SINGLE/DOUBLE Daily Room Rates Single or Double Occupancy Php6,500.00++ (Php7,983.30 nett) Php6,000.00++ (Php7,369.20 nett)

Contact Person for Direct Booking with EDSA Shangri-la: Ms. Theresa M. Go Director of Business Development Telephone No.: (02) 633 8888 / Mobile No.: 0917 870 3359 Email: theresa.go@shangri-la.com Ms. Rizza Ivy Alcala Events Manager Telephone No.: (02) 633 8888 / Mobile No.: 0917 877 83700 Email: rizzaivy.alcala@shangri-la.com ♦ For reservation and availment of the discounted rate, please call Ms. Theresa Go . Thank you.

Room Category

Deluxe Tower Deluxe Garden